Prečo Drylok?                           základné informácie                                 jednoduchá aplikácia                                    viete, že?


Drylok - nátery proti vlhkostiDRYLOK® Masonry Waterproofer
Tento slabozapáchajúci, hotovo-namiešaný sanačný náter na odvlhčenie muriva je vhodný na zabezpečenie vodoodolnosti všetkých interiérových aj exteriérových murovaných povrchov a stien, nad aj pod úrovňou terénu. Prípravok je vyrobený na báze latexu, teda rýchlo schne, a tiež veľmi jednoducho a rýchlo sa čistí mydlovou vodou.
Aplikuje sa jednoduchým spôsobom na:
- tehlu
- betón
- štukatúru
- omietku

Ako pracuje?
DRYLOK® preniká do povrchu steny, naviaže sa do štruktúry omietky a stáva sa jej integrálnou súčasťou. Vytvára tak viditežnú bariéru voči vlhkosti. Obyčajné farby (nátery) iba pokryjú povrch a odchádzajúca voda môže svojím tlakom na ne pôsobiť, odplaviť ich. DRYLOK® je schopný odolať hydrostatickému tlaku ekvivalentnému stĺpcu vody o výške 2,8 m a to za všetkých klimatických podmienok (aj pri šľahajúcom daždi)!

Náter odoláva zásaditým látkam a môže sa nanášať aj na mierne vlhký povrch.

Skrášlite a ochráňte svoje vnútorné a vonkajšie steny Drylokom, ktorý zaručene zastaví vodu.
- Utesnenie pivničných stien proti nepekným a škodlivým účinkom vodných priesakov.
- Ochrana vonkajších omietok pred (poškodením) šľahajúcim dažďom vrátane krupobitia.
- Ochrana muriva a betónových kvádrov.

Drylok - náter proti vlhkostiViac ako 50 rokov rešpektujú DRYLOK® milióny amerických domácich majstrov pre jeho schopnosť ochrániť steny a múry voči ich poškodeniu vlhkosťou.

Drylok sa ľahko používa. Náter odoláva zásaditým látkam a môže sa nanášať aj na mierne vlhký povrch, ale najlepšie výsledky sa dosiahnu aplikáciou na suchý povrch.

Môže sa použiť priamo z plechovky a je dostupný v rôznych odtieňoch: bielom, šedom, modrom a béžovom. Každá farba sa môže ďalej upraviť do svetlých pastelových odtieňov. Všetky druhy sa môžu nanášať štetcom, valčekom alebo sprejom.

Čo zapríčiňuje problémy s vodou?
Kedykoľvek objavíte vlhkosť na vnútorných stenách, zistite príčinu problému. Skontrolujte odkvapové rúry, žliabky, upchaté drenážne potrubie, nesprávne spádovanie alebo cestičky vedúce vodu odtekajúcu k základom domu. Na dosiahnutie najlepšieho účinku odstráňte pred aplikáciou DRYLOK®-u všetky spomenuté problémy.

Vodný priesak alebo kondenzácia (zrážanie)?

vodný priesak, kondenzáciaUrobte si malú skúšku:

Pevne prilepíme kus alumíniovej fólie (alobalu) po celom obvode na vnútorný povrch pivničnej steny. Po niekoľkých dňoch odstránime. Ak je fólia vlhká zvnútra (zo strany steny), jedná sa o priesak. Ak je vlhká zo strany miestnosti, jedná sa o kondenzáciu. Oba problémy sa môžu vyskytnúť súčasne. Proti kondenzácii použite odvlhčovač.